FRANCHE-COMTÉ

Spectaculaire kloven, grotten en watervallen

Beroemde soorten kazen en gerechten

 • Regionale kazen

  Regionale kazen zijn de Comté, die lijkt op de Zwitserse Gruyère, Morbier met een tamelijk fruitige smaak, Vacherin heeft een zachte smaak en Cancoillotte is een zachte kaas met een hele fruitige smaak.
 • Wijngaarden

  De Franche-Comté heeft ook een aantal wijngaarden waar rode, witte, rosé en de unieke vin Jaune (gele wijn) geproduceerd wordt.
 • Fantastische charcuterie

  Probeer eens Brési (gerookt rundvlees), gekookte Morteau worstjes en Luxeuil ham. Zoetwatervis zoals forel, zalm, snoek en baars vormen vaak de basis voor lokale specialiteiten.
 • Uitstapje naar Zwitserland

  Zwitserland ligt op minder dan 2 uur rijden. Als u via de Col de la Faucille rijdt, dan kunt u genieten van een prachtig uitzicht over Genève, het meer van Genève en de Mont Blanc.

ONZE SAFARITENTEN IN FRANCHE COMTÉ

Camping
Chez Claudine

 • Ruimte, natuur en rust
 • Aan de rivier de Loue
 • Kano varen, bbq, petanque

Boeken bij Tentensuite

Wij zorgen er persoonlijk voor dat je onbezorgd kunt genieten van jouw glamping vakantie in Frankrijk.

Vast aanspreekpunt

Al 9 jaar kun je bij Tentensuite een geslaagde glamping vakantie boeken. En altijd bereikbaar voor je vragen.

Kleine campings

De safaritenten van Tentensuite staan op kleinschalige groene campings, kindvriendelijk en vooral gemoedelijk.

Geslaagde vakantie

Wanneer de kinderen het naar hun zin hebben, kun je pas ècht genieten. Hier letten wij op bij de camping selectie.

ZOEKEN IN ALLE REGIO'S

Hans en Ingeborg

'Jij hebt alleen verstand van inkt en papier'

Hans werd na 35 jaar in de grafische industrie werkeloos door een reorganisatie. Het was op 53 jarige leeftijd bijna onmogelijk om ander werk te vinden in een leidinggevende functie. 'Jij hebt alleen verstand van inkt en papier' was een veel gehoorde reactie tijdens een sollicitatie gesprek.

Uiteindelijk kreeg hij de tip van zijn broer om safaritenten te gaan verhuren. Hoewel Glamping nog niet was bedacht, was deze ervan overtuigd dat dit de vervanger van de bungalowtent zou gaan worden. En dat bleek ook zo te zijn.

Voor Ingeborg en Hans was dit een grote stap. Een gigantische investering, geen enkele ervaring in de recreatie én opgroeiende kinderen. In verband met op- en afbouw van de tenten zou Hans ca. 20 weken per jaar in Frankrijk zijn. Het was de vraag of dit wel zou gaan werken binnen het gezin.

Toch werd besloten om deze nieuwe uitdaging aan te gaan. Ingeborg hield haar baan aan, om er zeker van te zijn dat de hypotheek betaald kon worden. En toen samen aan de gang: inkoop van tenten, wat voor een vloer, hoe combineer je luxe en functionaliteit zonder een tent onbetaalbaar te maken, etc.

Nog belangrijker: er moest een klik zijn met de eigenaren van de bestemmingen. Natuurlijk is er een zakelijke overeenkomst maar het Tentensuite concept moet wel passen in de sfeer en opzet van een camping. Na een spannend en succesvol eerste Tentensuite jaar, is glamping nu niet meer weg te denken in het vakantie aanbod.

Ingeborg en Hans hebben inmiddels heel wat ervaring en know-how opgebouwd in het stijlvol kamperen. Je bent van harte welkom om het Tentensuite gevoel zelf eens te ervaren!

TOP